To je tzv peskiranje zuba u cilju uklanjanja svih nečistoća sa površine gleđi i onih delova zuba koje  zubna četkica ili neko drugo sredstvo za čišćenje zuba ne može fizički dobro da očistiti bez obzira na to koliko puta se dnevno peru zubi.  U ta skrivena i običnom čišćenju nedostupna mesta se ubrajaju duboke fisure pretkutnjaka i kutnjaka, jako zbijeni zubi. Taj aparat se naziva AirFlow zamišljen je i konstruisan u Švajcarskoj. Zubi odmah posle ovog tretman postaju svetliji za pola do jedne nijanse, samo zbog toga što su potpuno čisti.

Upotreba ovog aparata  je vrlo uspešan korak u preventivi pojave najraširenije bolesti današnjice - karijesa zubi. To posebno vredi za mesta na zubima koja se ne mogu očistiti drugim sredstvima za čisćenje kao što su četkice za zube, zubni konac ili svila itd.

Danas imamo dosta aparata i sredstava za održavanje higijene usta i zuba. Ta sredstva su fluoridirane čačkaliceza zube, razne vrste električnih ispirača za usnu šupljinu vvaterpick, električne i standardne četkice za zube raznih konstrukcija i veličina, zubni konac itd.

Sve gore navedeno, do sada nije dalo zadovoljavajuće rezultate, jer karijesa i danas ima mnogo. Naprotiv, najnovija istrazivanja pokazuju da i detaljno, dovoljno dugo pranje zuba, zubnom četkicom ne daje zadovoljavajući higijenski nivo jer meke i ljepljive naslage ostataka hrane ostaju i dalje na gore navedenim nepristupačnim delovima gleđi.

AirFlow-bez mehaničkog oštecenja zubne gleđi, samo jakom strujom vazduha, vode i specijalnog praha, potpuno bezbolno i detaljno čisti sve, pa i najnepristupačnije delove gleđi. Uz redovnu fluorizaciju zubi ovo je do sada najbolja metoda za uspešno sprečavanje pojave karijesa zubi. AirFlow se preporučuje svim pacijentima, bez obzira na dob. Kod tretmana sa AirFlow-om, usled pritiska vazduha i vode postiže se i odlična masaža zubnog mesa što poboljšava cirkulaciju krvi i smanjuje znake zapaljenja. Ovime se značajno usporava proces napredovanja parodontopatije.

 

Usluge koje pružamo iz ove oblasti su:

  • uklanjanje kamenca,
  • uklanjanje mekih naslaga,
  • terapija parodontalnih džepova,
  • parodontalne operacije...

Proširite znanje

  • icon Gingivitis
  • icon Air-flow

Usled loše higijene, stvaranja zubnog plaka, mekih naslaga i kamenca dolazi do zapaljenja zubnog mesa – gingivitisa. Ovo je najčešći oblik parodontalnih oboljenja. Pored toga, do gingivitisa često dolazi u trudnoći, za vreme puberteta, menopauze i kod korišćenja nekih lekova.

Zavisno od uzroka, razlikujemo nekoliko vrsta gingivitisa. Na prvom je mestu

Detaljnije

To je tzv peskiranje zuba u cilju uklanjanja svih nečistoća sa površine gleđi i onih delova zuba koje  zubna četkica ili neko drugo sredstvo za čišćenje zuba ne može fizički dobro da očistiti bez obzira na to koliko puta se dnevno peru zubi.  U ta skrivena i običnom čišćenju nedostupna

Detaljnije
Scroll to top